Een antwoord naar “Geen compensatie voor 40+?”

 1. Het Verbond heeft deze boodschap in onze ogen niet zo duidelijk geformuleerd of is dit niet juist door “de pers” (oa BNR) overgenomen.

  Wat is er aan de hand?
  Het Verbond geeft aan dat werknemers die momenteel een premieregeling met leeftijdsafhankelijke premiestaffel hebben geen compensatie gaan krijgen vanwege de Wtp.
  Het is onze ervaring dat bedrijven die nu een leeftijdsafhankelijke premiestaffel toezeggen gebruik maken van de eerbiedigende werking. Werknemers houden, zolang zij in dienst blijven bij dit bedrijf, hun ongewijzigde pensioentoezegging (logisch, want overstappen naar de vlakke premie brengt oor de werkgever hogere kosten met zich mee).

  Als zij ergens anders gaan werken krijgen zij de arbeidsvoorwaarden van dit bedrijf. De pensioenregeling kan dan anders zijn. Dit is vergelijkbaar met de huidige praktijk: als je ergens anders gaat werken krijg je de arbeidsvoorwaarden van jouw nieuwe werkgever.

  Het is en blijft dus van belang dat als je ergens anders gaat werken je niet alleen naar het salaris, maar ook naar de andere arbeidsvoorwaarden kijkt.

  Gerard van der Toolen
  OR-Pensioenadviseurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*