Leeftijdsonafhankelijke premie

Hallo Gerard van der Toolen,

Ik lees de vragen die op deze site gesteld worden en de antwoorden die worden gegeven meestal met belangstelling.
Ik heb nu zelf een vraag waar ik graag jouw visie op hoor.

Werkgever wil een leeftijdsonafhankelijke premie gaan invoeren en heeft mij om advies gevraagd. Bestaande werknemers kunnen hun premieregeling met leeftijdsafhankelijke premie houden.

De werkgever wil het graag goed regelen voor de medewerkers. De huidige premieregeling is gebaseerd op de marktrentestaffel. In het verleden is berekend en afgesproken met de ondernemingsraad dat er bij het doorlopen van de volledige diensttijd (42 jaar) een goede kans is dat er een zo goed als maximaal pensioen met indexaties kan worden aangekocht. Het is de bedoeling dat dit ook geldt voor nieuwe werknemers. Welk percentage stel jij voor als leeftijdsonafhankelijke premie?

Ik hoop dat de vraag duidelijk genoeg is.

2 antwoorden naar “Leeftijdsonafhankelijke premie”

 1. Hallo anonieme pensioenadviseur,

  Dank je voor deze vraag die gemakkelijk beantwoord kan worden omdat deze al is toegelicht in de Memorie van Toelichting van de Pensioenwet en wel op bladzijde 116/363.

  Hierin wordt een toelichting gegeven op de 30% premie die bij 1,5% rendement 80% van het gemiddeld verdiende salaris kan opleveren bij 42 dienstjaren. Dit is het 27-ste percentiel van de rendementsverwachtingen van de rendementsset. Er is dan ook ruimte voor indexaties. Dit is dus het percentage dat is berekend en gecommuniceerd door de overheid. Zou je een lager percentage aanbieden dan wordt de kans kleiner dat de doelstellingen niet haalt.

  Hiermee zit jij en zitten de werknemers goed.
  Als je nog vragen hebt dan weet je ons te vinden.

  Maak er een mooie dag van en hartelijke groet
  Gerard van der Toolen
  OR-Pensioenadviseurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*