4 antwoorden naar “Nn indexering”

 1. Beste JJ Griep.

  Dank voor uw vraag.
  Een pensioenregeling zonder indexaties mogen we geen pensioenregeling noemen zei mijn oude vroegere collega Joop Rietmulder. De meeste pensioenregelingen kennen echter al heel lang geen indexaties meer.

  Van belang is wat in het verleden is afgesproken en wat er in het pensioenreglement staat. Als afgesproken is dat de pensioenen geïndexeerd worden, dan moet Nationale Nederlanden ook indexeren. Een pensioenrecht (bv pensioen met onvoorwaardelijke indexaties) mag niet veranderd worden (Pensioenwet Art 20).
  Vaak is echter opgenomen dat er geïndexeerd wordt als er middelen (voldoende geld in kas) zijn. Ik kan mij herinneren dat OAD enkele jaren geleden gestopt is en dat de pensioenregeling is overgedragen aan Nationale Nederlanden. Zij hebben dn de verplichtingen overgenomen en moeten deze ook nakomen.
  Van belang is dus wat op papier staat over de (on)voorwaardelijkheid van de indexaties, pas dan kunnen we eventueel spreken over diefstal of niet.
  Missen van indexaties, zeker omdat we altijd inflatie hebben en pensioen dus wordt uitgehold door inflatie is zuur.
  Met genoegen kijk ik hier voor u naar.

  Mooie dag en vriendelijke groet
  Gerard van der Toolen
  OR-Pensioenadviseurs

  gt@pensioen-or.nl
  .

 2. ook de havenpensioenfondsen van destijds zijn ondergebracht bij nn, al jaren geen indexering.pensioenen zijn nog maar de helft waard, nn belegd deze en strijkt de winst op……dit is diefstal…..

  • Pensioenen kunnen stijgen als dit is afgesproken en de werkgever voor indexaties betaalt. Dit is dus niet op de goede manier gebeurt.
   Overigens zijn de premies in het verleden vastgesteld alsof de pensioenuitvoerder (zonder risico!) jaarlijks 4% rendement zou behalen. Ik kan u melden dat dit niet gelukt is de afgelopen 15 jaar. De pensioenen zijn wel gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*